طرز تهیه کاچی، یک دسر خوشمزه و مقوی
به گزارش وبلاگ اخبار جدید، خبرنگارانـ دسر ها پای ثابت مهمانی ها و یکی از اصلی ترین منو های خوشمزه رستوران ها هستند. دسر ها معمولاً پس از غذا سرو می شوند؛ زیرا شیرینی موجود در آن ها به هضم بهتر غذا یاری می نماید. کاچی یکی از دسر های سنتی و بسیار قدیمی ایرانی است که همیشه هواداران خاص خود را دارد. به طور مرسوم کاچی را برای زنان زائو که تازه وزن حمل نموده اند، تهیه می نمایند؛ زیرا بسیار گرم، مقوی و سرشار از مواد مغذی است.
به گزارش وبلاگ اخبار جدید، با این حال کاچی به عنوان یک دسر خوشمزه همواره مورد توجه همگان بوده است. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا دستور تهیه دسر کاچی خوشمزه را با روشی آسان در منزل همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه آن با شما کاربران گرامی به اشتراک بگذاریم.
مواد لازم برای تهیه کاچی
آرد برنج یا آرد گندم: 8 قاشق غذاخوری
کره: 1 قاشق غذاخوری
شکر: 6 قاشق غذاخوری
گلاب: 1 قاشق غذاخوری
پودر هل: نصف قاشق چای خوری
دارچین: نصف قاشق مرباخوری
زعفران دم نموده غلیظ: 1 قاشق غذاخوری
زردچوبه: نصف قاشق چای خوری
آب: 4 لیوان
ترکیب چهار مغز (بادام، گردو، فندق و پسته): به اندازه لازم
نکات مربوط به مواد اولیه
نکات مربوط به گلاب
همانطور که می دانیم گلاب عصاره خوشبوی گل محمدی است که مرغوب ترین نوع آن در شهر های کاشان و میمند فارس تهیه می گردد. امروز در همه فروشگاه ها و سوپر مارکت ها شیشه های گلاب را در اشکال و با نام های تجاری گوناگون می بینیم که بسیاری از آن ها خالص نیستند و عطر و بوی گلاب اصیل را ندارند. گلاب اصل بوی گل محمدی می دهد و شما بوی ترشیدگی از آن استشمام نمی کنید. رنگ گلاب اصل شفاف، روشن و بدون رسوب است. گلاب اصل بعلاوه طعمی سنگین و مایل به تلخی دارد؛ پس هنگام خرید گلاب به این نکات توجه داشته باشید.
نکات مربوط به زعفران
همواره سعی کنید از زعفران دم نموده غلیظ بهره ببرید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیش تری دم کنید، کم رنگ تر می گردد و مجبور می شوید برای به دست آوردن رنگ دلخواه تان از زعفران بیشتری بهره ببرید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای 1 قاشق چای خوری زعفران 2 قاشق سوپ خوری آب جوش و 2 تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث می گردد به زعفران شوک وارد گردد و رنگ بیش تری پس بدهد.
زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی گردد. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران به جای مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده می کنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفران های تقلبی معمولاً براق هستند.
نکات مربوط به پودر هل
برای تهیه هر نوع دسر و شیرینی حتماً از پودر هل سبز بهره ببرید؛ زیرا نسبت به هل سفید عطر بیش تری دارد و برای تهیه دسر و شیرینی مناسب تر است.
طرز تهیه مرحله به مرحله کاچی
1 ـ برای آغاز کار آرد را سه بار الک کنید و داخل یک قابلمه یا ماهی تابه گود بریزید و آن را روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید تا آرد تفت بخورد و بوی خامی اش از بین برود.
2 ـ بعد از اینکه حدود 15 دقیقه آرد را با حرارت کم تفت دادید، کره، پودر دارچین و زردچوبه را به آن اضافه کنید و باز هم تفت بدهید تا رنگ آرد طلایی گردد.
3 ـ شکر را با آب، گلاب، زعفران دم نموده و پودر هل داخل یک ظرف دیگر بریزید و خوب هم بزنید تا با هم مخلوط شوند.
4 ـ بعد از اینکه رنگ آرد روشن شد، ترکیب آب و شکر و بقیه مواد را به آرد اضافه کنید و فوری هم بزنید تا آغاز به جوشیدن کند. در این مرحله درب قابلمه را بگذارید و حرارت را خیلی کم کنید و اجازه بدهید کاچی به مدت نیم ساعت روی حرارت ملایم بپزد. در آخر چهارمغز آسیاب شده را داخل کاچی بریزید و هم بزنید؛ سپس اجاق گاز را خاموش کنید. کاچی خوشمزه شما آماده سرو است، نوش جان.
نکات مهم
ـ برای تهیه کاچی در صورت تمایل می توانید از روغن کرمانشاهی یا روغن حیوانی بهره ببرید.
ـ استفاده از چهارمغز برای تهیه کاچی اختیاری است. توصیه می کنیم اگر کاچی را برای خانمی که زایمان نموده است، تهیه می کنید، حتما از ترکیب چهارمغز بهره ببرید. بعلاوه برای مقوی شدن کاچی می توانید مقداری پودر زیره هم به آن اضافه کنید.
ـ برای لطیف شدن کاچی می توانید به جای آب از شیر بهره ببرید.
منبع: فرارو