نقش پررنگ مواد غذایی در تورم اردیبهشت، روغن صدرنشین تورم خوراکی ها

به گزارش وبلاگ اخبار جدید، بررسی گزارش نو مرکز آمار از تورم ایران نشان می دهد در دو شاخص سالانه و نقطه ای گروه خوراکی ها، آشامیدنی ها و دخانیات نقش پررنگ تری نسبت به گروه غیرخوراکی دارند. اما در فرایند ماهانه که نرخ تورم با رشد 0.2 درصدی به 3.5 درصد رسید، کالاهای غیرخوراکی و خوراکی به ترتیب روی شاخص 3.7 و 3.3 درصد ایستادند.

نقش پررنگ مواد غذایی در تورم اردیبهشت، روغن صدرنشین تورم خوراکی ها

همان طور که در نمودارهای زیر هم تعیین است، تورم نقطه ای خوراکی ها 49.4 درصد و شاخص سالانه آن 49.2 درصد است. بدین ترتیب شهفرایندان برای خرید مواد غذایی، نوشیدنی و دخانیات نسبت به اردیبهشت سال 1400 به طور میانگین باید 49 درصد پول بیشتری بپردازند.

روغن؛ رکورددار افزایش قیمت

به گواه داده های مرکز آمار در گروه خوراکی ها، آشامیدنی ها و دخانیات بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل به گروه روغن و چربی ها مربوط می گردد. چنان که در اردیبهشت قیمت روغن نسبت به فروردین سال جاری رشد 13.8 درصدی را تجربه کرد.

نکته جالب توجه به گروه سبزیجات بازمی گردد. این گروه که در فرایند ماهانه با افت 2.8 درصدی قیمت روبرو شد، در فرایند سالانه رکورددار قیمت ها به شمار می رود. سبزیجات با ثبت تورم 74.2 درصدی، صدرنشین گرانی مواد غذایی در یک سال اخیر شناخته می گردد. رشد قیمت نان و غلات نیز در این مدت چشمگیر بود و روی شاخص 65.7 درصد ایستاد.

وقتی به مقایسه قیمت اقلام خوراکی در اردیبهشت سال جاری نسبت به ماه مشابه سال گذشته می پردازیم باز هم سبزیجات با ثبت تورم نقطه ای 66.6 درصد، صدرنشین می گردد. پس از این گروه، ماهی ها و صدف داران در رده دوم قرار دارند.

همان طور که در جدول پایین هم تعیین است، بیشتر کالاهایی که در یک سال اخیر شیب ملایم تری داشتند، در فرایند ماهانه رکورددار شدند و بالعکس.

تأثیر خوراکی ها بر تورم اردیبهشت

اتاق بازرگانی تهران نیز با استناد به گزارش مرکز آمار پژوهشی انجام داده که نشان می دهد گروه خوراکی ها و آشامیدنی ها با سهم 16.79 درصدی بیشترین نقش را در تورم نقطه ای اردیبهشت 1401 دارد.

نمودار زیر نقش هر یک از گروه های کالایی و خدماتی در این شاخص را نشان می دهد.

گرچه طبق داده های مرکز آمار سبزیجات بیشترین تأثیر را در ضربه تورمی خوراکی ها داشته اند، اما یافته های اتاق تهران از نقش بی بدیل نان و غلات در این شاخص حکایت دارد.

در میان اقلام خوراکی و آشامیدنی، سه گروه نان و غلات، سبزیجات و گوشت قرمز و ماکیان بیشترین نقش تورمی را ایفا کرده اند. طوری که در مجموع حدود 58 درصد از مشارکت 16.8 واحد درصدی گروه خوراکی ها در تورم ماه مورد بررسی را تشکیل داده اند.

مقدار مشارکت یا تاثیر افزایش قیمت نان، شیر، تخم مرغ و گوشت مرغ در این ماه بر افزایش تورم حدود 8.3 واحد درصد بود که جزئیات آن در نمودار زیر تعیین است.

برای مطالعه بیشتر خبر قیمت روغن و لبنیات چقدر افزایش یافت؟ را بخوانید.

منبع: تجارت نیوز

به "نقش پررنگ مواد غذایی در تورم اردیبهشت، روغن صدرنشین تورم خوراکی ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نقش پررنگ مواد غذایی در تورم اردیبهشت، روغن صدرنشین تورم خوراکی ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید