وام مسکن بازنشستگان چیست و به چه کسانی تعلق می گیرد؟
به گزارش وبلاگ اخبار جدید، وام بازنشستگان انواع مختلفی دارد که یکی از مهم ترین آن ها وام مسکن است. این وام برای خرید خانه به بازنشستگان پرداخت می گردد. ممکن است هنوز بسیاری از این افراد خانه ای از خود نداشته باشند شاید در دوران بازنشستگی به فکر خرید خانه بیفتند. وام مسکن بازنشستگی به آنها یاری زیادی در زمینه خرید خانه می نماید. در ادامه این مطلب قصد داریم شما را با وام مسکن بازنشستگان آشنا کنیم.
وام مسکن
وام مسکن مسئله ای است که در سال های اخیر فکر بسیاری از افراد، جوانان، زوجین و افراد بازنشسته را درگیر خود نموده است. بسیاری از افراد در تلاشند با استفاده از وام مسکن سرمایه گذاری نموده و خانه ای خریداری نمایند. همه کشورها بر اساس بودجه و امکانات با تسهیلاتی که در اختیار مردم قرار می دهند، مردم را در جهت هدف مورد نظر سوق می دهند. از جمله مهم ترین این تسهیلات وام مسکن است. از آنجایی که بسیاری از افراد بازنشسته ممکن است خانه ای از خود نداشته باشند؛ یا شاید نتوانند به صورت یک جا مبلغ زیادی برای خانه تهیه نمایند، وام مسکن بازنشستگان یکی از گزینه های پیش روی بازنشسته ها است.
مبلغ وام مسکن
مبلغ وام مسکن بستگی به نوع وام و تسهیلاتی که در اختیارتان قرار می دهند، دارد. هر کدام از این وام ها اندازه عدد معین شده ای را در اختیارتان می گذارد؛ بنابراین می توانید وام مد نظرتان را انتخاب کنید. اعداد وام معمولا از 20 میلیون تومان آغاز و تا 250 میلیون تومان نیز می رسد.
وام مسکن بازنشستگان
بانک مسکن وظیفه دارد 40 هزار فقره وام خرید مسکن به بازنشستگان ارائه کند. سقف وام مسکن بازنشستگان در شهر تهران و کلانشهرها 50 میلیون تومان و در شهرها و روستاهای دیگر 40 میلیون تومان است.
- نکته اول: نرخ سود وام مسکن بازنشستگان شبیه به تسهیلات مسکن مهر است. به گونه ای که نرخ وام در شهر تهران و در مراکز استان ها 7 درصد و سایر روستاها و شهر های دیگر 4 درصد معین شده است.
- نکته دوم: مدت زمان بازپرداخت وام مسکن بازنشستگان 10ساله بوده و با احتساب دوران مشارکت مدنی معین می گردد.
- نکته سوم: بازنشستگان تحت پوشش همه صندوق ها اعم از کشوری لشکری و تامین اجتماعی شامل این تسهیلات می گردد.
- نکته چهارم: وام مسکن بازنشستگان صرفا به واحدهای مسکونی زیر 15 سال پرداخت می گردد.
- نکته پنجم: منابع وام مسکن بازنشستگان از محل اقساط برگشتی مسکن مهر معین می گردد. در حقیقت بانک مسکن ابتدا موظف به رعایت تسهیلات تکلیفی خود در ارائه تسهیلات مسکن مهر و صندوق پس انداز مسکن یکم بوده و پس از آن وام مسکن بازنشستگان در اولویت قرار می گیرد.
شرایط بازنشستگان متقاضی دریافت وام مسکن
- شرط اول: حداقل باید پنج سال از زمان بازنشستگی متقاضیان گذشته باشد. در حقیقت بازنشستگانی که سابقه بازنشستگی بالاتری دارند، در اولویت دریافت تسهیلات وام مسکن بازنشستگان قرار می گیرند.
- شرط دوم: اقساط بازپرداختی این وام ها به صورت مستقیم از حقوق بازنشستگان کسر می گردد و صندوق های بازنشستگی مکلف به واریز اقساط این تسهیلات ظرف حداکثر 10 روز از تاریخ پرداخت حقوق بازنشسته دریافت نماینده تسهیلات به بانک مسکن هستند.
- شرط سوم: این تسهیلات به دوش صندق های بازنشستگی نهاده شده است.
- شرط چهارم: مستمری بازنشسته متقاضی دریافت وام مسکن بازنشستگان نباید کمتر از ماهانه سه میلیون تومان باشد.
- شرط پنجم: صندوق های بازنشستگی لشکری، کشوری و تامین اجتماعی وظیفه دارند بازپرداخت وام مسکن بازنشستگان را تا زمانی که تسویه کامل انجام بدهند، تضمین نمایند.
- شرط ششم: براساس آیین نامه مصوب هیات وزیران، بازنشسته متقاضی دریافت وام مسکن نباید خود یا همسرش در 10 سال گذشته واحد مسکونی خریده یا از تسهیلات خرید ساخت مسکن استفاده نموده باشند.
- شرط هفتم: وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی و سازمان ثبت اسناد و املاک شرایط احراز یا اختصاص یا عدم اختصاص وام مسکن برای خرید خانه به متقاضیان را به بانک مسکن ارائه می دهد. در ادامه بانک مسکن نیز هر سه ماه یک بار گزارشی از فرایند ارائه این وام ها به سازمان برنامه و بودجه ازارایه می دهد.
جمع بندی
در ایران بازنشستگان در حوزه ها و بخش های مختلفی وجود دارند. بسیاری از آنها هنوز خانه ای خریداری ننموده اند و قصد دارند در طول مدت بازنشستگی خانه ای بخرند. وام مسکن بازنشستگان فرصت خوبی است تا بازنشستگان به راحتی بتوانند صاحب خانه شوند. البته اخذ وام مسکن بازنشستگان شرایط خاص خود را دارد و افراد می توانند با مطالعه این مقاله اطلاعات بیشتری را کسب نموده و برای دریافت وام مسکن بازنشستگان اقدام نمایند.
منبع: بلاگ دیوار