چرا ادرار شما بعد از خوردن مارچوبه بو می دهد؟
به گزارش وبلاگ اخبار جدید، مارچوبه گیاهی علفی و مناسب فصل بهار است. ترد و در عین حال لطیف است و می توان آن را در همه چیز از سالاد و سوپ گرفته تا پاستا مورد استفاده قرار داد. بعلاوه سرشار از مواد مغذی، از جمله اسیدفولیک، کلسیم، آنتی اکسیدان ها و ویتامین های C و E است. مارچوبه تنها یک نکته منفی دارد: به نظر می رسد مارچوبه بوی نامطبوعی در ادرار ما فراوری می نماید.

به گزارش وبلاگ اخبار جدید به نقل از یاهونیوز، چه چیزی باعث ایجاد بوی بد در ادرار پس از خوردن مارچوبه می گردد و معمولا این بو چه مدت زمانی به طول می انجامد؟ دکتر کریستوفر اسمیت دانشیار اورولوژی در کالج پزشکی بیلور به یاهو لایف می گوید: مارچوبه حاوی اسید مارچوبه است یک اسید بی بو که به مشتقات فرعی فرار گوگردی تجزیه می گردد. تبخیر سریع متابولیت های مارچوبه هنگام ادرار کردن باعث می گردد ادرار شما بوی گوگردی مانند تخم مرغ فاسد یا کلم پخته پیدا کند.به گفته اسمیت، این بو می تواند از 15 دقیقه پس از مصرف شروع شده و تا 14 ساعت ادامه یابد.
چرا بعضی افراد این بو را احساس نمی نمایند؟
پس چرا به نظر می رسد تنها بعضی از افراد این بوی قوی را پس از خوردن مارچوبه احساس می نمایند؟ دو فرضیه وجود دارد. یکی آن است که بعضی افراد به سادگی بو فراوری نمی نمایند. پژوهشی اجرا شده در سال 2010 میلادی نشان داد که حدود 8 درصد از مردم هیچ آنزیمی برای تجزیه اسید مارچوبه ندارند و یا اندازه کمی آنزیم آن در اختیار دارند. اسمیت می گوید: بنابراین، آنان ادرار بدبو فراوری نمی نمایند.
فرضیه دیگر این است که همگان این بو را فراوری می نمایند، اما ممکن است در واقع چیزی را بو ننمایند. نتیجه پژوهشی در سال 2016 میلادی نشان داد که آیا افراد می توانند بوی مارچوبه را در ادرار استشمام کند یا خیر که معین شد این موضوع با تنوع ژنتیکی نزدیک به چندین ژن گیرنده بویایی مرتبط است. اسمیت خاطرنشان می سازد که این پژوهش نزدیک به هفت هزار شرکت نماینده اروپایی و آمریکایی را مورد آنالیز قرار داد و نشان داد که حدود 62 درصد از زنان و 58 درصد از مردان به آنوسمی (نابویایی) مارچوبه مبتلا هستند یک تغییر ژنتیکی که به بدان معناست که آنان نمی توانند ادرار بودار را به وسیله استشمام درک و حس نمایند. از آنجایی که زنان عموما بهتر می توانند بو را تشخیص دهند ممکن است بعضی از آنان یا به قدری خجالتی و مودب بوده اند که بوی آن را بیان نکرده اند یا به علت موقعیتی که در هنگام ادرار کردن دارند آن را استشمام نکرده باشند. هنوز باید تحقیقات بیشتری در خصوص متابولیسم و ژنتیک انجام گردد تا دلایل دقیق این تفاوت ها معین گردد.
آیا سبزیجات و گیاهان دیگری نیز وجود دارند که بوی ادرار شما را تغییر دهند؟
اسید مارچوبه تنها در مارچوبه یافت می گردد اگرچه اسمیت می گوید غذاهای زیادی وجود دارد که می توانند بوی ادرار شما را تغییر دهند. به عنوان مثال، سیر، پیاز و کلم بروکسل همگی در هنگام هضم به ترکیبات گوگردی تجزیه می شوند. این غذاها هم چنین متیل مرکاپتان فراوری می نمایند گازی که بوی کلم گندیده ای دارد و هنگام ادرار کردن و تنفس آزاد می گردد.
آیا می توانید پیش از خوردن مارچوبه کاری انجام دهید تا از بوی آن جلوگیری کنید؟
به گفته اسمیت متاسفانه این کار امکان پذیر نیست. او می گوید: اگر آنزیم های موجود در بدن افراد وجود داشته باشند نمی توان از تجزیه اسید مارچوبه جلوگیری کرد.
اسمیت توصیه می نماید اگر واقعا نمی توانید بوی آن را تحمل کنید یا کمتر مارچوبه بخورید یا آب فراوان بنوشید تا ادرار و در نتیجه بوی آن رقیق گردد. علیرغم بوی نامطلوب ادرار پس از خوردن مارچوبه هم چنان توصیه می گردد از مصرف مارچوبه لذت ببرید تا بتوانید از تمام فواید آن برای سلامتی تان بهره مند شوید.
منبع: فرارو