چه اندازه خواب برای سنین مختلف ضروری است؟
به گزارش وبلاگ اخبار جدید، خواب یک عملکرد لازم است که به بدن و فکر ما امکان شارژ مجدد می دهد. بدون خواب سالم، مغز ما نمی تواند به درستی کار کند و این می تواند مشکل ساز گردد. زمانی که به خوابیدن و بیدار شدن در ساعت مشخصی عادت کردید، مغز شما با این برنامه سازگار می گردد. در نهایت، ممکن است متوجه شوید که شب ها به راحتی به رختخواب می روید و درست قبل از ساعت زنگ دار بدون هیچ مسئله ای از خواب بیدار می شوید.
برترین زمان خواب برای گروه های سنی مختلفخواب سیستم ایمنی بدن شما را تقویت می نماید.
خواب سالم به بدن یاری می نماید تا سالم بماند و از بیماری جلوگیری کند، هنگامی که می خوابیم، به سلول ها و پروتئین های ایمنی خود اجازه می دهیم استراحت لازم را داشته باشند تا بتوانند با هر باکتری یا ویروسی که سر راه ما قرار می گیرد مبارزه نمایند. آیا تا به حال توجه نموده اید که وقتی به میزان کافی نمی خوابیم، به نظر می رسد که همواره بی حال و مریض هستیم؟
خواب سیستم ایمنی بدن شما را تقویت می نماید.در سنین متفاوت چقدر به خواب احتیاج داریم؟
خواب حافظه و بهره وری را بهبود می بخشد و کمبود آن می تواند منجر به ایجاد خاطرات نادرست در فکر شما و یا حتی از دست دادن آنها گردد. نکته اصلی این است که خواب نقش مهمی در سلامت و تندرستی در طول زندگی شما دارد و با کیفیت کافی در زمان های مناسب می تواند به محافظت از سلامت روحی و جسمی شما و بعلاوه بهبود کیفیت زندگی و ایمنی یاری کند. به اعداد زیر نگاه کنید تا ببینید چه میزان خواب برای گروه سنی شما توصیه می گردد.
- یک تا سه ماهه ، 14 الی 17 ساعت
- چهار تا یازده ماهه ، 12 الی 15 ساعت
- یک تا دو ساله ، 11 الی 14 ساعت
- سه تا پنج ساله ، 10 الی 13 ساعت
- شش تا سیزده ساله ، 9 الی 11 ساعت
- چهارده تا هیجده ساله ، 8 الی 10 ساعت
- نوزده تا چهل و پنج ساله، حداقل 7 الی 9 ساعت
- چهل و پنج ساله با بالا ، حداقل 7 الی 9 ساعت
عوارض کم خوابی
اگر در طول روز دچار خواب آلودگی می شوید، نشانه این است که شب ها به میزان کافی نمی خوابید. بعلاوه ممکن است تحریک پذیری و فراموشی را تجربه کنید. اگر کم خوابی ادامه یابد، ممکن است توهم و نوسانات خلقی ایجاد گردد. بی خوابی نه تنها می تواند سلامت جسمی شما را مختل کند، بلکه می تواند بر سلامت عاطفی و شناختی شما نیز تأثیر منفی بگذارد.
سایر علائم و نشانه های کم خوابی عبارتند از:
- خستگی
- تحریک پذیری
- تغییرات خلق و خوی
- مشکل در تمرکز و به خاطر سپردن
- خمیازه های مکرر
عدم خواب کافی به طور منظم نیز می تواند منجر به عواقب طولانی مدت سلامتی گردد، همانند:
- فشار خون بالا (فشار خون بالا)
- دیابت
- بیماری قلبی
- چاقی
- افسردگی
- الزایمر
عوارض زیاد خوابیدن
در حالی که عوارض جانبی کم خوابی مدت هاست ثابت شده است، محققان اکنون در حال آنالیز عواقب سلامتی مرتبط با خواب زیاد هستند.
خواب زیاد می تواند منجر به بسیاری از عوارض جانبی مشابه کم خوابی گردد، از جمله افسردگی، تحریک پذیری و مسائل قلبی عروقی گردد.
با این حال، چنین اثراتی ممکن است همواره به خود عمل بیش از حد خوابیدن نسبت داده نگردد. خواب بیش از حدی که احتیاج دارید ممکن است در عوض نشانه ای از یک بیماری زمینه ای مرتبط باشد.
عوارض زیاد خوابیدنبعضی از احتمالات عبارتند از:
- اضطراب
- افسردگی
- آپنه خواب
- بیماری پارکینسون
- دیابت
- بیماری قلبی
- چاقی
- اختلالات تیروئید
- آسم
- و …
چه زمانی باید خوابید؟
پزشکان می گویند حدود ساعت 11 شب تا 4 صبح بعضی هورمون هایی که برای سلامت بدن بسیار ضروری هستند در خواب ترشح می شوند و اگر فردی در این ساعات بیدار باشد، قطعا این هورمون ها نمی توانند به طور مناسب در بدنش ترشح شوند.
البته آماده سازی بدن برای این فرایند از 2 ساعت قبل آغاز می گردد، بین ساعت 9 تا 11 شب زمانی است که بدن برای از بین بردن مواد سمی و غیر ضروری آغاز به فعالیت می نماید.
این عملیات به وسیله آنتی اکسیدان ها انجام می گردد و بهتر است بدن در حال آرامش باشد. در غیر این صورت اثر منفی زیادی بر سلامت بدن دارد. بین ساعت 11 تا 1 برترین زمان برای خواب عمیق است، چون این مواد سمی در حال دفع شدن از کبد هستند.
2 ساعت بعدی، تا ساعت 3 بدن در حال سم زدایی از کیسه صفراست که فقط در صورت یک خواب عمیق ممکن می گردد. ساعت 3 تا 5 صبح زمان از بین بردن مواد سمی از ریه است که در این ساعت احتمال عطسه یا سرفه در خواب زیاد است. ساعت 5 تا 7 صبح عملیات پاکسازی در روده بزرگ آغاز می گردد که می توانید آن را دفع کنید.
چه زمانی باید خوابید؟بعد از بیدار شدن خواب صبح
حالا که همه عملیات پاکسازی در بدن شما صورت گرفته برترین زمان برای بازپس گرفتن این مواد مغذی است. 7 تا 9 صبح زمان خوبی برای خوردن صبحانه است. کسانی که می خواهند تناسب اندام داشته باشند، برترین ساعت صرف صبحانه برای آنها ساعت 7 است و کسانی که اصلا صبحانه نمی خورند، بهتر است عادت خود را خیلی زود تغییر دهند و نهایتا در ساعت 9 تا 10 صبح صبحانه بخورند.
- راهکار دیگر این است که برنامه خوابی را مشخص کنید که می توانید هر شب - حتی در تعطیلات آخر هفته - به آن پایبند باشید. زیرا تا دیر وقت بیدار ماندن و خوابیدن در آخر هفته ها می تواند بازگشت به مسیر اصلی را در طول هفته برای شما سخت کند.
- اگر شب ها در به خواب رفتن مشکل دارید، یا اگر با وجود رعایت یک برنامه ثابت برای خواب، همچنان در طول روز بسیار خواب آلوده هستید، با پزشک مشورت کنید.