آموزش اقتصاد به زبان ساده، اقتصاد چیست؟

به گزارش وبلاگ اخبار جدید، اقتصاد موضوع جذابی است. علم اقتصاد در پی فهمیدن ساز و کار دنیا است. اقتصاد به ما ثابت نموده که نظمی وجود دارد. در دل این آشوب و بی نظمی، ساختاری وجود دارد که ما می توانیم آن را بفهمیم. اقتصاد طبیعت خود را دارد. این بدان معناست ما می توانیم آن را مطالعه کنیم و در خصوص آن بیاموزیم، اما ما آزاد نیستیم که به میل خود در آن دستکاری کنیم و نمی توانیم آن را به روش هایی که ممکن است ترجیح دهیم، اما مطابق با ماهیت آن نباشد، شکل دهیم.

آموزش اقتصاد به زبان ساده، اقتصاد چیست؟

به گزارش فرادای اقتصاد، قوانینی وجود دارد که اقتصاد بر اساس آن ها کار می نماید و تغییر ناپذیرند. هدف علم اقتصاد در طول سه قرن گذشته در خصوص شناسایی، یادگیری و درک آن قوانین بوده است.

اساس فهم اقتصاد درک این نکته است که این علم مربوط به کنش انسانی است. اقتصاد مجموعه ای از افرادی هستند که با هم تعامل می نمایند. بسیاری به اقتصاد به چشم منابع، ماشین ها، کسب وکار ها و شغل ها نگاه می نمایند. اما این ساده سازی، گمراه نماینده است. تمامی آن ها مهم هستند، اما همگی روشی برای رسیدن به هدفی هستند. اقتصاد درباره استفاده از ابزار ها برای رسیدن به اهداف است. اقتصاد درباره نحوه عمل ما برای ارضای خواسته هایمان است، به گونه ای که شرایط فعلی ما را بهبود ببخشد. در کل، اقتصاد درباره خلق ارزش است.

ابزار های ما محدود و خواسته های ما نامحدود هستند. ما باید بفهمیم چگونه از منابع محدودی که داریم، برترین استفاده را ببریم. اگر تصمیم بگیریم که با منابع فعلی مان به یک هدف برسیم، نمی توانیم با همان منابع به هدفی دیگر دست پیدا کنیم. به زبان ساده، ما باید بده بستان کنیم. هر عملی که انجام می دهیم بدین معناست که از عملی دیگر سرباز زدیم. یا شما با ماشین از خانه بیرون می روید یا در خانه می مانید، نمی توانید هر دو کار را همزمان انجام دهید.

شما می توانید از پول خود برای خرید یک چیز یا خرید چیز دیگری بهره ببرید یا می توانید پول خود را برای زمان دیگری ذخیره کنید. اما نمی توان از همان پول هم برای خرید چیزی استفاده کرد و هم آن را پس انداز کرد. با انتخاب یک چیز، شما گزینه های دیر را کنار گذاشته اید و نمی توانید آن ها را انجام دهید.

با انتخاب و ترجیح دادن یک چیز به چیز دیگر، با انجام این کنش، ما ترجیحات خود را رده بندی می کنیم. اگر ما به جای خرید یک محصول، پول آن را ذخیره کنیم، بدین معناست که ذخیره کردن پول برای ما مطلوبتر از خرج کردن پول برای آن محصول است، برای همین در ترجیحات ما رده بالاتری دارد. این رده بندی چیز های ارزشمند یعنی مقتصدانه رفتار کردن و اقتصاد چیزی نیست غیر از همه ما هایی که مقتصدانه رفتار می کنیم.

اقتصاد یک نظم برنامه ریزی نشده است. ما بر اساس علایق و مصلحت خودمان رفتار می کنیم و از دل این رفتار خود محورانه تمامی ما اقتصاد پدید می آید.

اقتصاددان معروف قرن دهم فرانسوی فردریک باستیا سوالی جالبی بیان کرد: پاریس چگونه سیر می گردد؟ این سوال فکر ما را نسبت به اقتصاد درگیر می نماید. چگونه مردمان شهری که به علت بزرگی و صنعتی بودن، خودشان نمی تواند غذای خود را در مزرعه فراوری کند، هر روز در سفره خود غذا دارند؟ سوال این است که چگونه این اتفاق می افتد.

ما می دانیم که برنامه ریزی مرکزی وجود ندارد که بگوید چه میزان غذا باید به هر پاریسی تخصیص یابد. هیچ برنامه ریزی وجود ندارد که به کشاورز بگوید چه چیزی بکارد، در چه زمینی کار کند، از چه ابزار هایی استفاده کند، در چه شهری و چه بازاری با چه قیمتی محصول خود را به فروش بگذارد. اما بدون برنامه ریزی مرکزی، تمامی این پدیده ها اتفاق می افتد.

اقتصاد یک ساختار غیرمتمرکز است که در تمامی افراد در آن برنامه های خود را دارند و آزادانه تصمیم می گیرند. آن ها صرفا یک دستور بگیر از مرکز نیستند.

منبع: فرارو

به "آموزش اقتصاد به زبان ساده، اقتصاد چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آموزش اقتصاد به زبان ساده، اقتصاد چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید