خشک کردن سیب با 5 روش ساده، بدون سیاه شدن سیب
به گزارش وبلاگ اخبار جدید، میوه صندلی ویژه ای در برنامه غذایی ما انسان ها دارد چراکه تنها گروهی از محصولات غذایی هستند که ارزش بالایی دارند به این خاطر که حاوی مقدار زیادی فیبر، آنتی اکسیدان و ویتامین ها برای جلوگیری از ابتلاع به بیماری و حفظ طراوت و شادابی برای ما هستند که به دلیل فواید عالی که دارد مصرف آن توصیه می گردد. قبلا روش خشک کردن موز، خشک کردن انجیر، خشک کردن توت و خشک کردن کیوی و بسیاری از مواد غذایی را با شما در میان گذاشته ایم و در این مطلب روش خشک کردن سیب را به شما به طرق مختلف می آموزیم.

انواع روش های خشک کردن سیب
1. خشک کردن سیب در میوه خشک کن
استفاده از دستگاه میوه خشک کن، سبب می گردد آب میوه به صورت خیلی آرام ، آهسته و با حرارت خیلی کم تبخیر گردد.بیشتر این دستگاه های میوه خشک کن در کف خود المنت برقی مشبک دارند که روی آن ها هواکش واقع شده است.
بسته به نوع میوه و نوع دستگاه میوه خشک کن، 24 ساعت وقت ضروری است تا میوه ها به صورت کامل خشک شوند. اگر قصد خشک کردن مقدار زیادی میوه و سبزیجات را داشته باشید استفاده از دستگاه های میوه خشک کن یکی از بهترین گزینه هاست.
- میوه خشک کن را روی تنظیمات خشک کردن میوه قرار دهید و اگر چنین تنظیماتی ندارد، آن را روی درجه حرارت 57 درجه سانتی گراد بگذارید.
- میوه ها را درون خشک کن بچینید.
- میوه ها در این دستگاه با توجه به میوه و ضخامت آن به 24 تا 48 ساعت زمان برای خشک شدن احتیاج دارند.
- بعد از 24 ساعت اول برای جلوگیری از خشک شدن بیش ازحد میوه ها، آنها را مدام چک کنید.
- میوه ها خشک و ترد شده را جمع آوری کنید. میوه خشک باید نسبتا سفت باشندزیرا رطوبت آنها از بین رفته است.
چگونه سیب را خشک کنیم که سیاه نگردد؟
بعضی از میوه ها مانند سیب، گلابی به دلیل آهن موجود در خود و موز به دلیل پتاسیمی که دارد، در زمان خشک شدن سیاه می شوند، برای اینکه از این موضوع جلوگیری کنیم احتیاج است فرایند خشک کردن میوه را به درستی انجام دهیم و از هیچ نکته کوچکی چشم پوشی نکنیم. اما کاری که می گردد کردن تهیه یک شربت آب و شکر و کمی آبلیمو است که باید میوه های حساس را در آن غوطه ور نموده و سپس خشک کرد.
2. خشک کردن سیب در فر
فر را روی 95 درجه سانتی گراد تنظیم کنید. تکه های سیب را روی کاغذ روغنی قرار دهید. مطمئن باشید آن ها روی همدیگر نباشند، و گرنه موقع خشک شدن به همدیگر می چسبند. ورق را در گاز قرار دهید. تکه ها را برای یک ساعت بپزید. وقتی یک ساعت تمام شد، ورق را بیرون آورید و به تکه های سیب تلنگری بزنید. اگر می خواهید سیب ها تردتر باشند می توانید آن ها را برای یک ساعت دیگر نیز بپزید. فر را خاموش کنید ولی سیب ها را بیرون نیاورید. اندکی از در فر را باز کنید و اجازه دهید در داخل خنک شوند. تا زمانی که سیب ها کاملا خنک نشده اند نباید آن ها را بیرون بیاورید (ممکن است یک یا دو ساعت طول بکشد).
3. خشک کردن سیب در آفتاب
معمول ترین و ابتدایی ترین روش خشک کردن میوه استفاده از آفتاب است. در این روش میوه را نصف یا خرد نموده و به مدت چند روز در فضای بیرون و در معرض نور آفتاب قرار می دهند.
مراحل خشک کردن سیب در آفتاب
- برای خشک کردن میوه یک روز گرم آفتابی را که رطوبت هوا زیر 60 درصد و هوا هم آفتابی و گرم باشد ، انتخاب نمایید.این کار چند روز طول می کشد بنابراین ضروری است که هوا برای چند روز متوالی صاف و خوب باشد.
- میوه ها را روی سینی توری استیل ضدزنگ، پلاستیکی یا فایبرگلاس با روکش تفلون قرار دهید و با کمی فاصله روی توری بچینید.
- سینی میوه را روی دو عدد آجر قرار دهید تا از زمین فاصله بگیرد و بر روی آن یک توری نازک بیاندازید و زیر نور آفتاب قرار دهید.قرار دادن سینی روی آجر سبب بهتر جریان یافتن هوا و سریع تر خشک کردن میوه می گردد.
- برای سرعت بخشیدن به فرایند خشک شدن میوه ها، در زیر سینی یک ورق آلومینیوم یا قلع قرار دهید. هوای خنک شب می تواند میوه را دوباره مرطوب کند. پس سینی را در شب در جای سرپوشیده قرار دهید.
- هر روز چند بار به میوه ها سر بزنید و میوه ها چروکیده و جویدنی (ترد) را جمع آوری کنید.
4. خشک کردن سیب روی بخاری و شوفاژ
یکی از روش های ساده برای خشک کردن میوه سیب، استفاده از دستگاه خشک کن است. برای این منظور، مراحل زیر را دنبال کنید:
- سیب های ورقه شده را با فاصله از یکدیگر روی سینی خشک کن بچینید.
- بعضی از خشک کن ها دارای تنظیمات خشک کردن میوه هستند و برای خشک شدن میوه ها، کافی است دستگاه خشک کن را روی این تنظیمات قرار دهید، اما اگر خشک کن این تنظیمات را ندارد آن را روی درجه 57 درجه سانتی گراد قرار دهید.
- بعد از 24 ساعت سیب ها را آنالیز کنید، در صورتیکه هنوز خشک نشده بودند، مجددا آن ها را در دستگاه خشک کن قرار دهید، برای جلوگیری از خشک شدن بیش از حد سیب ها هر 6 الی 8 ساعت یکبار آن ها را آنالیز کنید. مدت زمان خشک کردن سیب با خشک کن به ضخامت ورقه های سیب بستگی دارد، اما معمولا بین 24 الی 48 ساعت طول می کشد.
5. خشک کردن میوه ها در ماکروفر
- در این روش، ابتدا میوه هایی را که از قبل به صورت دلخواه برش زده ایم را با فاصله متناسبی در سینی ماکروفر کنار هم قرار داده و برای اینکه میوه ها بعد از خشک شدن به راحتی جدا شوند زیرآن ها را کاغذی روغنی پهن کنید.
- درجه حرارت ماکروفر را روی 360درجه به مدت زمان 5 دقیقه تنظیم کنید.
- در طی خشک شدن میوه ها، ضروری است گاهی آن ها را زیر و رو کنید تا از سوختن آنها جلوگیری گردد و در نهایت چیپس میوه هایی خوش رنگ و زیبا داشته باشید.
سخن آخر
تمامی ما آدم ها احتیاجمند تنوع در زندگی خود هستیم، حتی برای صرف غذا و میوه ها نیز به تنوع احتیاجمند هستیم. به عنوان مثال مصرف میوه آن هم به صورت خشک شده، می تواند فرایند متفاوتی برای ما رقم بزند و همچنین احتیاج ما به تنوع طلبی را برطرف کند. یکی دیگر از مواردی که بیشتر به سمت خشک کردن میوه روی آورده ایم این است که میوه های خشک ماندگاری بالاتری دارند که می توانیم در تمامی فصول و هر زمانی انواع میوه ها را نوش جان کنیم.
پیشنهاد می کنیم اکنون که با انواع روش خشک کردن شیب آشنا شدید، از مطالب خشک کردن آلبالو و خشک کردن زردآلو نیز در انگیزه دیدن فرمایید و نظرات خود را برای ما ارسال کنید.
منبع: مجله انگیزه