دسترسی کشاورزان سیستان به بذر مطلوب نقش مهمی در بهبود کیفیت محصول دارد

به گزارش وبلاگ اخبار جدید، خبرنگاران/سیستان و بلوچستان رئیس مرکزتحقیقات کشاورزی و آموزش منابع طبیعی سیستان گفت: وجه به دسترسی کشاورزان منطقه به بذر با خصوصیات مطلوب نقش مهمی در بهبود کیفیت محصول و به دنبال آن افزایش درآمد برای بهره برداران حوزه کشاورزی دارد. لذا در بحث تامین امنیت غذایی و فراوری پایدار می تواند معرفی ارقام اصلاح شده و فعالیت های به نژادی یکی از عامل های موثر در فراوری منطقه باشد.

دسترسی کشاورزان سیستان به بذر مطلوب نقش مهمی در بهبود کیفیت محصول دارد

دکتر نارویی راد در گفت وگو با وبلاگ اخبار جدید اظهار کرد: انتخاب رقم مناسب، پرمحصول و سازگار با اقلیم هر منطقه مهم ترین رمز دستیابی به عملکرد کمی و کیفی محصولات زراعی باغی است.

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و آموزش منابع طبیعی سیستان اضافه کرد: استفاده از بذرهای اصلاح شده به دلیل تحمل بالا در برابر تنش های زنده و غیر زنده در منطقه سیستان، می تواند فرایند افزایش بیماری ها و آفات را کاهش دهد.

وی با بیان اینکه مرکز تحقیقات کشاورزی سیستان با سابقه طولانی در کار پژوهشی و معرفی ارقام اصلاح شده و مشارکت با موسسات تحقیقاتی مادر نقش بسیار مهمی داشته است باضافه کرد: سال گذشته در منطقه سیستان کلیه ارقام بومی تا نزدیک به 100 درصد دچار خسارت شدند ولی کشاورزانی که از توصیه های محققین مرکز و از ارقام اصلاح شده استفاده نمودند شاید خسارت شان به 5 درصد هم نرسید و برخی مزارع حتی هیچ گونه علایمی از خسارتی نداشتند.

نارویی راد گفت: طی سال زراعی گذشته مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی سیستان در معرفی و مشارکت با موسسات تحقیقاتی ملی ارقام گندم سحر، جو نوبهار و در گیاه روغنی کلزا ارقام آسا، روشنا و آرام و ارقام علوفه ای در گیاه سورگوم رقم فومن و هم چنین در حوزه سبزی و صیفی خربزه رقم فیروزی 99 نقش مهمی داشته است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "دسترسی کشاورزان سیستان به بذر مطلوب نقش مهمی در بهبود کیفیت محصول دارد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دسترسی کشاورزان سیستان به بذر مطلوب نقش مهمی در بهبود کیفیت محصول دارد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید