دسترسی کشاورزان سیستان به بذر مطلوب نقش مهمی در بهبود کیفیت محصول دارد
به گزارش وبلاگ اخبار جدید، خبرنگاران/سیستان و بلوچستان رئیس مرکزتحقیقات کشاورزی و آموزش منابع طبیعی سیستان گفت: وجه به دسترسی کشاورزان منطقه به بذر با خصوصیات مطلوب نقش مهمی در بهبود کیفیت محصول و به دنبال آن افزایش درآمد برای بهره برداران حوزه کشاورزی دارد. لذا در بحث تامین امنیت غذایی و فراوری پایدار می تواند معرفی ارقام اصلاح شده و فعالیت های به نژادی یکی از عامل های موثر در فراوری منطقه باشد.

دکتر نارویی راد در گفت وگو با وبلاگ اخبار جدید اظهار کرد: انتخاب رقم مناسب، پرمحصول و سازگار با اقلیم هر منطقه مهم ترین رمز دستیابی به عملکرد کمی و کیفی محصولات زراعی باغی است.
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و آموزش منابع طبیعی سیستان اضافه کرد: استفاده از بذرهای اصلاح شده به دلیل تحمل بالا در برابر تنش های زنده و غیر زنده در منطقه سیستان، می تواند فرایند افزایش بیماری ها و آفات را کاهش دهد.
وی با بیان اینکه مرکز تحقیقات کشاورزی سیستان با سابقه طولانی در کار پژوهشی و معرفی ارقام اصلاح شده و مشارکت با موسسات تحقیقاتی مادر نقش بسیار مهمی داشته است باضافه کرد: سال گذشته در منطقه سیستان کلیه ارقام بومی تا نزدیک به 100 درصد دچار خسارت شدند ولی کشاورزانی که از توصیه های محققین مرکز و از ارقام اصلاح شده استفاده نمودند شاید خسارت شان به 5 درصد هم نرسید و برخی مزارع حتی هیچ گونه علایمی از خسارتی نداشتند.
نارویی راد گفت: طی سال زراعی گذشته مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی سیستان در معرفی و مشارکت با موسسات تحقیقاتی ملی ارقام گندم سحر، جو نوبهار و در گیاه روغنی کلزا ارقام آسا، روشنا و آرام و ارقام علوفه ای در گیاه سورگوم رقم فومن و هم چنین در حوزه سبزی و صیفی خربزه رقم فیروزی 99 نقش مهمی داشته است.
منبع: خبرگزاری ایسنا