ربات پزشکی کیوان لایف بات ایران ساخت رونمایی شد
به گزارش وبلاگ اخبار جدید، یک شرکت دانش بنیان پیروز به طراحی و ساخت ربات پزشکی در کمتر از 50 روز شد.
به گزارش گروه علمی و دانشگاهی وبلاگ اخبار جدید به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، متخصصان یک شرکت دانش بنیان در مدت زمانی کوتاه پیروز به طراحی و ساخت یک ربات خدمت رسان پزشکی شدند. این ربات ایران ساخت با نام کیوان لایف بات با ویژگی های خود در زمان شیوع بیماری هایی با ضریب بالای انتقال، ارتباط درمانگر و بیمار را کم می نماید. ربات پزشکی کیوان لایف بات امروز به عنوان عضوی از کادر درمان بیمارستان شهید هاشمی نژاد و همزمان در قطر و روسیه فعالیت خود را آغاز کرد.
کیوان لایف بات ربات پزشکی ایران ساخت دستاوردی دیگری برآمده از زیست بوم فناوری و نوآوری ظهر امروز در بیمارستان شهید هاشمی نژاد تهران با حضور جمعی از مسئولان و پزشکان و کادر درمانی رونمایی شد. کیوان لایف بات یک ربات پزشکی برای یاری رسانی به کادر پزشکی و درمان است. ایده طراحی و ساخت آن همزمان با شیوع کرونا و اوج دریافت آن در کشور در اوایل امسال شکل گرفت و در نهایت با کوشش متخصصان یک شرکت دانش بنیان این ربات به دنیا آمد.
فعالان زیست بوم دانش بنیان تهدید را به فرصت تبدیل کردند
در این مراسم پرویز کرمی دبیر ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی بیان نمود: زیست بوم فناوری و نوآوری با پیروزیت توانسته است ضمن شناسائی احتیاجها، محصولات و خدمات کاربردی خود را در جامعه ارائه دهد و نمونه آن در بحران کرونا بیش از پیش برای مردم و مسئولان نمایان شد که دستاوردها و محصولات ایران ساخت احتیاجهای جامعه را برطرف کردند. رونمایی از ربات پزشکی کیوان لایف بات هم اقدامی به همین دلیل است و آغاز حرکت جدیدی در زمینه همیاری کادر درمان و بیمارستانی است و نفوذ فناوری های هوش مصنوعی رباتیک در صنعت بیمارستانی است این ربات همزمان با این رونمایی و به خدمت گرفته شدن در بیمارستان شهید هاشمی نژاد تهران در شهرهای قطر و روسیه نیز عرضه می گردد.
مشاور معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری ادامه داد: این موضوع خود اثبات نماینده وجود خلاقیت و توانمندی و اقتدار علمی جوانان این کشور است که احتیاجها را شناسایی و برای برطرف آن اقدام می نمایند.و از تهدید ها فرصت می سازند پس باید به آنها اعتماد کرد و فرصت داد و حمایت کرد. همانطور که امروز شاهد هستیم که شرکت های دانش بنیان و استارتاپ ها از تهدید جهانی یک فرصت ساختند.
کرمی همچنین بیان نمود: افرادی همچون مسئولان و کادر پزشکی و درمانی بیمارستان شهید هاشمی نژاد قابل تقدیر هستند در بحران کرونا در بسیاری از کشورها کادر درمان و پزشکان کار را رها کردند و مردم بی پناه را تنها گذاشتند، اتفاقی که در ایران به همت پزشکان و کادر درمانی شجاع فهیم و ایثارگر هرگز رخ نداد. در کنار پزشکان و کادر درمانی شجاع اتفاقی دیگر رقم خورد و آن فراوری و ارائه محصولات و تجهیزات ایران ساخت به مردم ایران و سایر کشورها بود . فعالان زیست بومی که در زمان بحران داروها، تجهیزات و محصولات لازم برای مقابله با کرونا را فراوری و بومی سازی کردند.
رئیس مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به یک فرصت بحران کرونا اشاره نمود و اضافه نمود: هرچند بحران کرونا آسیب های بسیاری به مردم کشور وارد کرد اما محاسنی هم داشت و آن نمایش اقتدار علمی و فناوری بود. بحرانی که تصویری از ایران قدرتمند را نمایش داد. کرونا فرصتی برای به روز رسانی پروتکل ها دانش و فناوری بود. امروز شرکت های دانش بنیان در فراوری محصولات به قدری توانمند شده اند که علاوه بر برطرف احتیاج کشور می توانند محصولات خود را صادر نمایند به عنوان نمونه فراوری ماسک N95 و یا کیت تشخیص کرونا ظرف 20 روز پس از شیوع کرونا فراوری انبوه شد و اکنون ظرفیت فراوری آن بیش از احتیاج کشور است و می توانیم صادرات آن را ببینیم حتی اکنون خط فراوری این ماسک ها را نیز صادر می کنیم.
کرمی همچنین به حمایت از استارتاپ ها و شرکت های دانش بنیان اشاره نمود و گفت: این حمایت تنها دولتی نیست بلکه حمایت بخش خصوصی و اجتماعی است و همه در کنار هم برای رشد و پیشرفت زیست بوم فناوری و نوآوری باید همدل شویم. زیرا حمایت از این زیست بوم حمایت از اقتصاد دانش بنیان و رهایی از اقتصاد نفتی و واردات محوری است.
کرمی در این میان به نقش گروه بیمارستان محب نیز که بصورت vc از این شرکت دانش بنیان حمایت نموده اشاره و از ایشان تقدیر کرد.
معاونت علمی و فناوری نهادی اثر گذار در حوزه فعالیت دانش بنیان ها
علیرضا زالی فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران در این مراسم گفت: توسعه فعالیت شرکت های دانش بنیان به همت معاونت علمی در کشور جای تبریک به مردم دارد. اکنون در این شرکت های فناور نسل جوان خلاقی مشغول فعالیت هستند که نوعی خیزش جهادگونه را در کشور ایجاد کردند. با شیوع کرونا در کشور شاهد خیزش در زیست بوم فناوری و نوآوری بودیم که همه برای برطرف احتیاج به میدان آمدند.
زالی ادامه داد: در همین مدت زمان کوتاه از شیوع کرونا در کشور خودکفایی ملی به معنای واقعی به فعلیت درآمد و اگر عده ای اه این فعالیت ها با تردید نگاه داشتند این بحران زمانی مناسب برای برطرف آن بود.
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا همچنین درباره فعالیت های معاونت علمی و فناوری گفت: درخواستم از این نهاد اثرگذار در حوزه دانش بنیان این است که موانع را برای چابک سازی شرکت های دانش بنیان برطرف کند تا جوانان با انگیزه بیشتری برای پیشرفت کشور وارد عمل شوند. البته معاونت علمی برای توسعه این فعالیت ها به خوبی عمل نموده است و بخشی از این احتیاجها برطرف شده است. اما برای بخشی دیگر احتیاج به ریل گذاری است.
وی به ساخت ربات پزشکی کیوان لایف بات اشاره نمود و اضافه نمود: طراحی و ساخت این ربات در کمتر از 50 روز یک کار نشدنی را شدنی کرد که در توسط متخصصان یک شرکت دانش بنیان انجام شد.
همچنین قره خانی مدیر عامل شرکت دانش بنیان فراوری نماینده این ربات به ویژگی های آن اشاره نمود و گفت: این ربات به صورت اتوماتیک یا کنترل از راه دور فعالیت می نماید. حمل غذا و دارو به اتاق های مختلف و ارائه آن به بیمار، اندازه گیری میزان دما و اکسیژن خون بدن بیمار، ارتباط صوتی و تصویری پزشک و بیمار بعضی از ویژگی های آن است. البته به دلیل ایران ساخت بودن این ربات امکان اضافه سنسورهای دیگر به آن وجود دارد.
وی ادامه داد: دو نمونه از این محصول به قطر صادر شده است. همچنین روسیه و کره جنوبی نیز برای خرید آن استقبال نموده اند و در حال آماده سازی محتوای لازم به زبان آنها هستیم.
محسن عباسی مدیر عامل بیمارستان شهید هاشمی نژاد دیگر سخنران این مراسم بود که گفت: طراحی و ساخت این ربات به طور کامل در داخل کشور اجرا شده و صد در صد ایرانی است. هدف ما تنها مقابله با کرونا نیست بلکه این محصول برای مقابله با هر بیماری واگیر داری آماده به کار است و در مقابله با بیماری هایی با ضریب انتقال بالا اثرگذاری خود را نشان می دهد. با ورود آن به بیمارستان ها در زمان شیوع بیماری هایی مانند کرونا و در زمان قرنطینه وجود آن یاری بزرگی است تا برخورد درمانگر و بیماران را کاهش دهد.
در بخش بعدی جلیل کوهپایه زاده رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز به ورود فناوری در دانشگاه های علوم پزشکی تاکید نمود و گفت: شرکت هایی در این حوزه پیروزیت بیشتری دارند که ارتباط نزدیکی را با بخش بالین ایجاد نموده اند. باید به فناوری بهای بیشتری داده گردد. دانش بنیان ها با ساخت این ربات و فعالیت در زمان بحران کرونا نشان دادند که آنچه درباره ایران می گویند اشتباه است.
در ادامه ضمن رونمایی از ربات پزشکی کیوان لایف بات از کادر پزشکی و درمانی و پرستاری بیمارستان شهید هاشمی نژاد با حضور مسئولین تقدیر صورت گرفت.
انتهای پیغام/
منبع: خبرگزاری فارس