با مصرف این ماده غذایی استرس را کم کنید
به گزارش وبلاگ اخبار جدید، اهمیت منیزیم در کنترل اضطراب و استرس به قدری زیاد است که از آن به عنوان مکمل ضد اضطراب یاد شده است. این ماده معدنی نقش بسیار مهمی در بسیاری از واکنش های بیوشیمیایی بدن از جمله کنترل استرس دارد.
به گزارش ایسنا، این نکته ثابت شده است که کمبود منیزیم می تواند سبب افسردگی، اختلالات رفتاری، سردرد، گرفتگی عضلات، تشنج، روان پریشی و تحریک پذیری گردد. به گفته محققان تمامی این شرایط ها، با دریافت کافی منیزیم قابل بهبود هستند.
گاما آمینو بوتیریک اسید (گابا) مهم ترین انتقال دهنده عصبی در سیستم عصبی مرکزی است و نقش مهمی در هماهنگی شبکه های عصبی موضعی و عملکرد نواحی مغزی ایفا می نماید. هنگامی که سطوح منیزیم در بدن کافی نباشد، سطح گابا کاهش یافته و در نتیجه استرس افزایش می یابد.
با این حال مطالعات نشان داده اند که مصرف مکمل های منیزیم می تواند بعضی علائم مرتبط با استرس و اضطراب را کاهش دهد. در کنار مکمل های این ماده معدنی، شما می توانید به وسیله رژیم غذایی، مقادیر کافی منیزیم را به بدن برسانید.
آجیل و دانه هایی مانند بادام و بادام زمینی حاوی منیزیم هستند. شما با مصرف 28 گرم از این دانه ها در طول روز، 20 درصد از احتیاج روزانه به منیزیم را رفع می کنید. دانه کدو تنبل نیز سرشار از این ماده معدنی است. کافی است روزانه 30 گرم از این خوراکی محبوب را مصرف کنید تا 37 درصد از احتیاج روزانه شما به منیزیم تامین گردد. توجه داشته باشید که اندازه احتیاج روزانه شما به منیزیم، 400 میلی گرم است.
در میان گزینه های غذایی گیاهی، اسفناج حاوی منیزیم است. تنها با مصرف نصف فنجان اسفناج پخته شده، 20 درصد از احتیاج روزانه خود به این ماده معدنی را تامین می کنید.
موز و سیب نیز در میان میوه ها، گزینه های غذایی حاوی منیزیم هستند. در عین حال سینه مرغ و گوشت گاو بدون چربی نیز می توانند این ماده معدنی را به بدن شما برسانند.
اما اگرچه برنج و سایر غلات نیز از منیزیم تهی نیستند، نباید فراموش کنید که نوع پردازش شده آن ها مانند برنج سفید یا غلات تصفیه شده، منیزیم کمتری دارند. به طور کلی فرایند پردازش اندازه قابل توجهی از منیزیم را در این گزینه های غذایی از بین می برد. سعی کنید در انتخاب این گزینه ها، نوع کمتر پردازش شده مانند برنج قهوه ای یا گندم سبوس دار و ماکارونی تیره را انتخاب کنید.
بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، دقت کنید که نصف فنجان برنج سفید پخته شده، 3 درصد منیزیم دارد؛ در حالی که همین اندازه برنج قهوه ای، 4 برابر بیشتر منیزیم دارد.
منبع: فرارو